Muzica creată ca niște piese de tetris: „TETRISMATIC”, un concert ca o aventură sonoră și vizuală

Publicat in 31/01/2023

Joi, 26 ianuarie 2023, de la 19:00, Sala Radio va fi scena evenimentului „TETRISMATIC – Enjoying the Game of an Unexpected Journey”, în care saxofonistul CĂTĂLIN MILEA și invitații săi vor susține o „călătorie muzicală ca un joc”, într-o discuție cu inserturi muzicale, moderată de legendarul FLORIAN LUNGU, în jurul temei acestui album și a procesului din culisele realizării albumului „TETRISMATIC”.

Pe scena Sălii Radio vor urca câțiva dintre dintre cei mai buni muzicieni de jazz de la ora actuală: LIVIU NEGRU – chitară și efecte, IULIAN NICOLAU – baterie și alte instrumente de percuție, ADRIAN FLAUTISTU – contrabas, bas electric și efecte și CĂTĂLIN MILEA – sax tenor, sax bariton, EWI (electronic wind instrument), efecte și samples. Invitații serii sunt ANA MARIA ROȘU (voce) și SILVIU GROAZA (trompetă).

La realizarea albumului „TETRISMATIC” au participat Victor Panfilov (recording engineer), Codrin Lazăr (mixing), Ieronim Pogorilovschi (sound design și mastering), Alex Milea și Milea.Studio pentru realizarea grafică a albumului – atât în varianta digitală cât și pe vinil.

„Venim cu un stil nou, acustic și electronic, vintage și modern în același timp, fără limitări, trecând de la jazz rock la reggae, funk, free jazz, tehno sau muzică clasică. TETRISMATIC e o coloană sonoră cinematică, cu schimbări de dinamică, de atmosferă, neașteptate și surprinzătoare ca un joc. Muzica a fost compusă ca niște piese de tetris, ca o aventură sonoră și vizuală în care avem libertatea să alegem în orice moment o direcție diferită.”  – declară Cătălin Milea despre proiectul său

Albumul TETRISMATIC este disponibil online în format digital pe https://catalinmilea.bandcamp.com/album/tetrismatic și va fi disponibil și pe vinil, cu precomandă.

Considerat unul din cei mai creativi artiști ai momentului, apreciat ca interpret, compozitor sau profesor, Cătălin Milea și-a început studiile la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, le-a continuat în Olanda (Conservatorul Prins Claus, Conservatorul din Amsterdam și Haga) și în S.U.A.. (Long Island University – Brooklyn, New York). În perioada 2008-2010 i-a fost acordată bursa Huygens Beurs a Guvernului olandez şi a fost sprijinit de Fundaţia Makarov.

Acesta este un fervent susținător al mișcării românești de jazz, fiind inițiatorul primei reviste de jazz românești – „Jazz Compas” – implicat atât în activitatea  concertistică cât și pedagogică, oferind workshop-uri și masterclass-uri.

A înregistrat/concertat cu ansambluri ca European Youth Big-Band (Peter Herbolzheimer), European Contemporary Orchestra (ECO), Camerata Ardesko; ca lider, cu trio-ul Synaesthetik, Confluence Quartet (alături de pianistul Lucian Ban), Re-Bop Unit alături de ghitaristul George Dumitriu, Cătălin Milea Hammond Trip, și poate fi văzut concertând cu Sonoterra Ensemble, Mircea Tiberian Group, Bucharest Jazz Orchestra, Big Band-ul Radiodifuziunii Române, Sorin Zlat Quartet și altele, având o bogată activitate concertistică.

Liviu Negru este un foarte apreciat si foarte activ chitarist de jazz, expresiv și versatil, este recunoscut și ca un rafinat acompaniator. Încă din anul 2012 este invitat la evenimente de jazz în cluburi (Greenhours, Jazz Book, Expirat) și festivaluri precum Bucharest Jazz Festival, Ploiești  Jazz Festival, Târgu Mureș Jazz Festival, Câmpina Jazz Rock Fest, Sibiu Jazz Fest unde câștigă cu grupul său în anul 2014 ‘Marele Premiu’. Stilul său unic și tehnica sa impresionantă îl fac un chitarist solicitat atât pe scena muzicii de jazz cât și cea de pop în colaborări cu Andrei Tudor și Ionel Tudor. Colaborează cu artiști precum Alex Sipiagin, Sorin Zlat, Sebastian Burneci, Răzvan Cojanu, Laurențiu Zmău, Alex Man, Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Viorica Pintilie, Ana Cristina Leonte și Cătălin Milea, în prezent fiind chitarist al Big Band-ului Radiodifuziunii Române, colaborând cu grupuri Groove Garden și Cătălin Milea TETRISMATIC Quartet.

Adrian Flautistu este unul din cei mai redutabili și versatili contrabasiști români, deținător de premii și participări la numeroase festivaluri internaționale. A colaborat cu muzicieni precum Cătălin Milea, Mircea Tiberian, Sorin Zlat, Garbis Dedeian, Petrica Andrei, Sebastian Burneci, Cristian Soleanu, Johnny Raducanu, Marius Pop, Luiza Zan, Aura Urziceanu și mulți alții. În prezent este membru al Bigband-ului Radiodifuziunii Române și activează pe scena de jazz în grupuri precum Sorin Zlat Quartet, Cătălin Milea TETRISMATIC Quartet și altele.

Iulian Nicolau este probabil unul din cei mai buni bateriști de jazz la ora actuală, fiind unul dintre acei muzicieni care se remarcă încă din copilărie printr-o educație și un talent deosebite. Încă de la vârsta de 17 ani întâlnirile artistice cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Man îi deschid orizonturile către universul muzicii improvizate și jazz, de care rămâne atașat. Participă la diverse workshop-uri de jazz și colaborează cu nume importante ale jazzului românesc, printre care Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man, Cătălin Milea, Emil Bîzgă, Marius Vernescu, Pedro Negrescu, Sorin Zlat și alții.

Invitată să se alăture TETRISMATIC Quartet este tânăra vocalistă Ana Maria Roșu, absolventă a Universității Naționale de Muzică București, secția Compozitie Jazz-Muzică Ușoară. Ana este o voce tânără, puternică și sensibilă, ce transmite emoție de la prima respirație. S-a făcut cunoscută la Vocea României, unde a reușit să întoarcă toate scaunele în numai câteva secunde. A participat la cele mai importante festivaluri din România, activând în lumea muzicii pop, dar și pe scenele de jazz, alături de artiști precum Cătălin Milea, Albert Taijti, Alex Man, Iulian Nicolau și alții.

Trompetistul Silviu Groaza, membru al Big Band-ului Radio, provine dintr-o familie de muzicieni și are un palmares impresionant. A colaborat cu instituții de prestigiu din România, de la Filarmonica ‘George Enescu’ sau Opera Națională București, până la orchestrele filarmonicilor din Botoșani, Bacău sau Ploiești sau Orchestra de suflători ‘Bucharest Wind Orchestra, ‘Bucharest Jazz Orchestra’ etc. Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, Silviu Groaza este un tehnician desăvârșit, un virtuoz al trompetei, cu o tehnică improvizatorică impresionantă.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical – și LIVE online, pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online pe iabilet.ro. Biletele sunt, de asemenea, disponibile și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele „Muzica”, IQ BOX, Uman și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.          

calendar evenimente
Calendar
lun
mar
mie
joi
vin
sâm
Dum
l
m
m
j
v
s
d
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
Sala Radio
Casa de bilete a Sălii Radio
Telefon: 021 314.68.00
Accesul la concerte NU este permis copiilor sub vârsta de 6 ani.

@media print { .header, .black, .search-modal, .col-md-4, .black, footer, .box_cautare, .popup-meniu, .wid_calendar{ display: none !important; } }